Монета Чернобыль. Возрождение. Медведь бурый 5 грн., рыночная цена 29.03.2024

Чорнобиль. Відродження. Ведмідь бурий
нейзильбер
851 грн.

Самые дешевые предложения

Зарегестриуйтесь или Войдите для просмотра наиболее выгодных предложений из аукционов

Купить монету Чернобыль. Возрождение. Медведь бурый

Все объявления о продаже монеты на нашем сайте

Аверс монеты Чернобыль. Возрождение. Медведь бурый
На аверсе монеты размещены: малый Государственный Герб Украины (вверху), надписи: УКРАИНА (под гербом); номинал монеты – 5/ГРИВЕНЬ (справа от герба); в центре – символическое колесо жизни, знаменующее возрождение природы: стилизованный международный знак "Радиационная угроза", окутанный листьями, вокруг которого животные, популяции которых развиваются в 30-километровой зоне отчуждения, которая стала своеобразным резерватом для размножения, в частности аиста черного, лошади , рыси, зубра, лося, медведя бурого; по кругу, на зеркальном фоне надписи: ЧЕРНОБЫЛЬСКИЙ РАДИАЦИОННО-ЭКОЛОГИЧЕСКИЙ БИОСФЕРНЫЙ ЗАПОВОДИТЕЛЬ (слева), CHORNOBYL RADIATION AND ECOLOGICAL BIOSPHERE RESERVE; год чеканки – 2022 (внизу); логотип Банкнотно-монетного двора Национального банка (наверху).
Реверс монеты Чернобыль. Возрождение. Медведь бурый
На реверсе монеты на фоне пейзажа изображен медведь бурый (использована тампопечать), над которым на зеркальном фоне надписи: МЕДВЕДЬ/БУРЫЙ/URSUS ARCTOS; наверху – медведь и медвежонок.

Пам`ятна монета присвячена ведмедю бурому. Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник – унікальний об’єкт природно-заповідного фонду України, розташований на території, що постраждала від наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Незважаючи на катастрофу планетарного масштабу, природа відновлюється тут на диво швидкими темпами. Ці величезні простори стали своєрідним резерватом для розмноження типових для регіону Полісся та рідкісних червонокнижних представників тваринного світу. Тут спостерігаються процеси повернення великих тварин у місця природних ареалів, де раніше вони були повністю винищені людиною. Один із таких видів – ведмідь бурий, який через сто років відсутності з’явився тут знову в останні післяаварійні десятиліття. Фотопастки час від часу фіксують перебування звіра на території заповідника. На думку фахівців, у майбутньому на території двох заповідників – Чорнобильського та суміжного з ним Поліського державного радіаційно-екологічного заповідника (білорусь) – може комфортно проживати близько 40 ведмедів.


ДатаНоминалМеталлМассаДиаметрТиражЦена НБУ
29.07.20225нейзильбер16.543540 000 шт.
(Из них 20 000 в сувенирной упаковке)
107 грн



Обсуждение монеты Чернобыль. Возрождение. Медведь бурый (10)

  Олег К., 19 августа 2022, 18:53  
Ответить
Медведя продавали? Почему я эту информацию пропустил?
  Дмитро, 19 августа 2022, 18:57  
Ответить
Олег К., і не тільки ведмідя, а багато монет, а до кого питання що проспав-не зрозуміло, як був матусіним хлопчиком, так і залишився :-)))
  Олег К., 19 августа 2022, 19:00  
Ответить
Уже продажи через банки? Я правильно понял?
  Олег К., 19 августа 2022, 19:27  
Ответить
Дмитро, при чём здесь матуся? В стране как бы война. Информацию про продажи через банки не увидел. Перестал каждый день перепроверять, вот и пропустил информацию. А ты, что без мамы вырос? Киборг мля? дмЫтрЫк...
  Дмитро, 19 августа 2022, 20:19  
Ответить
Олег К., та ви весь час скільки пам'ятаю постійно тут ниєте-то не встиг то пропустив то де купити, і война тут ні до чього. людина якщо не організована, то і война тут ні до чього. З мамкою треба до 16 років рости, а потім вже якось самому активніше думати та слідкувати за ситуацією.
  Олег К., 21 августа 2022, 20:13  
Ответить
Дмитро, вот и следи утырок ) А ноешь ты и все твои рагули.
  Дмитро, 21 августа 2022, 21:02  
Ответить
Олег К., Рагуль той хто проспав, а я в колекції маю майже всі нові, крім ССО і всі придбав в банку у відкритому доступі по банківській ціні, а ти і далі жуй шмарклі або купляй по ринковій ціні, невдаха жалюгідна.
  Sliva, 22 августа 2022, 14:08  
Ответить
Доброго дня усім. Олег К. і усі інші колекціонери,- не ображайте людей. Скажу про себе Невже я "жалюгідна невдаха", тільки тому, що живу в селі і в мене зараз немає можливості їздити в столицю і навіть в свій обласний центр. Мабудь я, і таких багато, як я, перестанемо займатися нумізматикою, з таким ставленням НБУ до колекціонерів. Зараз важкий період в нашому житті. Ми його переживемо. Слава Україні!
  W_W, 22 августа 2022, 16:35  
Ответить
Дмитро, хизуватися не потрібно. Тут одне з двох, або ви працюєте в банку-дистриб'юторі, або живете в Києві. Інакше, не маючи знайомих, з вулиці, монети купити зараз нереально.
  Дмитро, 29 апреля 2023, 10:44  
Ответить
Поміняю мідведя на лошатку.

Оставить комметарий:

Для того чтобы оставить комментарий пожалуйста Зарегестриуйтесь или Войдите
Возможность оставлять комментарии гостем временно закрыта, из-за злоупотребления недобросовестными нумизматами